Blossom voor vrouwen

Blossom is een psychologiepraktijk die zich, naast kinderen en jongeren, specifiek richt op vrouwen, zwangeren en (jonge) moeders. Bij Blossom proberen we je de hulp te bieden die we zelf graag zou willen krijgen: kleinschalig en op een persoonlijke manier, van mens tot mens. Om je zo te helpen om op je eigen unieke wijze weer tot bloei te komen.

Doeltreffende hulp

Alle vrouwen die (tijdelijk) uit balans zijn kunnen bij ons terecht, maar de specialisatie ligt bij traumabehandeling en bij klachten gerelateerd aan zwangerschap en (jong) moederschap. Uiteraard zijn partners/vaders ook welkom bij (een deel van) de behandeling.

 

 

Psychische hulp bij zwangerschap, bevalling en (jong) moederschap
Zwangerschap, bevalling en moeder worden. Een periode vol geluk en blijdschap. Iets mooiers bestaat er niet. Toch?

In deze periode vinden ontzettend snel veel grote veranderingen plaats. Hormonen nemen  de regie over, je lijf is niet meer van jezelf, je hebt veel minder slaap en tijd voor jezelf en je ‘oude leven’ lijkt soms ver weg. Hierdoor kunnen negatieve gevoelens en psychische klachten ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 6 vrouwen tijdens of vlak na de bevalling psychische klachten ontwikkelt. Slechts een klein gedeelte van deze vrouwen krijgt hierbij de (juiste) hulp. Dit vinden wij ontzettend jammer, omdat een goede therapie niet alleen positief werkt voor het welzijn van jou als moeder, maar ook op de hechting tussen jou en je kind, de ontwikkeling van je kindje en het geluk van het hele gezin. Daarom is het onze missie om vrouwen juist in deze periode te helpen met de juiste behandeling en ondersteuning.

 

Veel voorkomende klachten

Vrouwen met de volgende psychische klachten kunnen snel en effectief geholpen worden door een psycholoog bij Blossom.

  • Angst en/of paniek; bijvoorbeeld extreme angst dat er wat gebeurt met je kindje, angst voor de bevalling of angst voor bepaalde medische ingrepen.
  • Overbelast of overspannen voelen; bijvoorbeeld de balans niet meer kunnen vinden, een huilbaby hebben of moeilijk kunnen wennen aan je nieuwe rol als moeder.
  • Traumatische of nare herinneringen aan bevalling, zwangerschap of babytijd.
  • Verdriet, somberheid en/of depressiviteit, zoals een prenatale of postnatale depressie.
  • Rouw en verdriet, bijvoorbeeld over een anders gelopen bevalling, een kindje met gezondheidsproblemen of een miskraam.

Vrijblijvend meer te weten komen?

Heb je ergens vragen over of wil je iets overleggen? Neem dan contact met ons op per mail of via onderstaand contactformulier.

    Ik heb een vraag over:

    Ik geef met het versturen van dit formulier toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens

    Met uw gegevens wordt uiteraard discreet omgegaan. Bekijk ons privacy beleid

    Psychische hulp bij trauma
    Trauma betekent eigenlijk: wond. Het is emotionele schade die is ontstaan na het meemaken van een schokkende gebeurtenis. Als het verwerken van een gebeurtenis niet goed lukt, blijf je klachten houden in het dagelijks leven. Je probeert bijvoorbeeld bepaalde plekken te ontwijken, je hebt nachtmerries of je wordt snel boos of juist bang en teruggetrokken. Er zijn veel gebeurtenissen die tot trauma’s kunnen leiden: zoals een ernstig auto-ongeluk, brand, ernstige ziekte, seksueel misbruik, aanranding of verkrachting, pesten en (huiselijk) geweld. Bij Blossom kan je snel en effectief geholpen worden bij trauma door middel van o.a. EMDR.

    GZ Psycholoog kind en jeugd    EMDR vereneging nederland    agb code

    Wanneer niet?

    Blossom is een praktijk in de basis GGZ, wat betekent dat je met klachten van milde tot matige ernst, die binnen ongeveer twaalf sessies te behandelen zijn, bij ons terecht kan.

     

    Bij (zeer) complexe problemen die langere behandeling vergen wordt doorverwezen naar specialistische GGZ. Hierbij kan gedacht worden aan schizofrenie, ernstige persoonlijkheidsproblematiek of andere ernstige stoornissen.

     

    Verder kunnen ook geen cliënten behandeld worden die in crisis zijn of dreigen te raken. Bij grote
    crisisgevoeligheid kan je beter geholpen worden bij een GGZ-instelling met een 24- uurs bereikbaarheid.